English

HIV en Aids

Binnen ontwikkelingssamenwerking is hiv en aids een belangrijk thema. Zo ook voor Prisma en haar leden. Ten tijde van MFS1 en 2 bemiddelde Prisma overheidssubsidie voor haar leden. Daarmee voerden de leden diverse programma’s uit voor hiv- en aidspreventie. Onderstaande informatie is geschikt voor bezinning op dit thema.

Hiv en aids beleid Prisma
Veelgestelde vragen over hiv & aids
Bijbelse richtingwijzers
Documentatie rondom hiv en aids

Hiv en aids beleid Prisma

Prisma heeft samen met haar leden gezocht naar gezamenlijke standpunten rondom hiv en aids. In 2002 is het eerste gezamenlijke beleid opgesteld. In 2009 is dit beleid aangepast aan de context van hiv en aids in een vision paper. Beide documenten zijn te vinden in de bibliotheek onder visie. Lees de visiedocumenten

Veelgestelde vragen over hiv & aids

1) Wat hebben hiv en aids met elkaar te maken?

2) Wat is hiv?

3) Wat is aids?

4) Wanneer wordt hiv aids?

5) Hoe kun je besmet worden met hiv?

6) Wat is een aidstest?

7) Hoe werkt het hiv-virus?

8) Wat voor gevolgen heeft een hiv-besmetting voor het lichaam?

9) Wat is het verraderlijke van een hiv-besmetting?

10) Hoe lang duurt het ziekteproces?

11) Kun je genezen van hiv en aids?

Lees hier de antwoorden op deze vragen

Bijbelse richtingwijzers

Wat zegt de Bijbel ons over hiv en aids? Je zult tevergeefs zoeken naar de woorden hiv en aids in de Bijbel. De ziekte kwam in de tijd dat de Bijbel geschreven werd niet voor. Als het gaat over hiv&aids geeft de Bijbel ons dus geen duidelijke informatie. Toch wijst de Bijbel ons wel de weg. Er staan allerlei richtingwijzers in. Deze richtingwijzers helpen je bij het vormen van je mening en gedrag. Lees hier de richtingwijzers

Documentatie rondom hiv en aids

CABSA

Prisma ondersteunt de Zuid-Afrikaanse organisatie CABSA om relevante documenten over hiv & aids en geloof te verzamelen en te verspreiden.
Daarnaast enkele materialen die in samenwerking met onze partners ontwikkeld zijn:

Positive in Church

Positive in Church is een handleiding voor (Afrikaanse) kerkleiders die in hun gemeente en dagelijks leven problemen tegenkomen rond hiv en aids. De website biedt een toolkit en film.

Aids on air

Om de discussie onder jongeren te stimuleren, is  een serie dvd’s ontwikkeld over aids in Afrika. Thema’s daarin zijn onder andere preventie, impact en zorg. Het materiaal is vindbaar via youtube.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world